Nävernäsan

Nävernäsan

 

Nävernäsan är Ångermanlands högsta berg och längst upp finns ett gammalt brandtorn. Från toppen av detta belönas den som vågar klättra upp med en spektakulär utsikt över landskapet. Vid klart väder sägs det att det går att se både jämtlandsfjällen och högakustenbron från toppen. Det finns också en liten stuga lämpligt för en fikapaus i hårt väder. 

Resele.se finns en bra vägbeskrivning:

“Vintertid följer man skoterleder från Resele eller Näsåker. Sommartid kan man åka bil från Näsåker mot Omsjö. Sväng sedan av mot Stugesjövägen, åk förbi Fängsjön och sväng av mot Nävernäsan, kör tills vägen slutar, sen blir det en promenad på ca 650 m.”

Vägen upp mot Nävernäsan är välmarkerad och relativt lättvandrad. Den bit av leden som går över myrmark är spångad. Från toppen av Nävernäsan finns en led mot Mobodarna och det ser ut att finnas en led som går vidare runt toppen. 

Länsstyrelsen har också bra information området. 

Vägen upp mot Nävernäsan

Det är fritt att använda bilder för fria och frivilliga syften. Hänvisa endast till Foto: Jonathan Viksten. Företag med färre än 50 anställda får också gärna använda bilderna. Kontakta mig för mer högupplösta bilder. Stöd gärna mitt fotograferande genom att betala vad du tycker att bilderna är värda för dig, läs om hur du kan göra det på stödsidan.

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *