Mobodarna – Oringsjön

Mobodarna – Oringsjön

 

Längs Ångermanälven finns stora mängder fin natur. Tyvärr är den inte så lätt-tillgänglig överallt. Det finns spridda beskrivningar, men en får leta lite för att verkligen hitta rätt. Som en del i Turistprojektet Näsåker Resele ska några vandringsleder synliggöras. Bland dessa Mobodarna i Oringsjöns naturreservat.

Den markerade leden mellan Mobodarna och Oringsjön

Mobodarna finns det lite information om. Bland annat på resele.se men också hos Länsstyrelsen. Själva Fäboden verkar välbesökt, från parkeringen som jag utgick ifrån är det 500 meter lätt vandring dit. En trevligt utflykt för en familj med små barn, även om ni behöver klättra över staketet med hjälp av en trappa på ett ställe (se bild i bildspelet).

Leden upp mot Oringsjön och tillbaka är rätt igenvuxen. Bitvis behöver en klättra över en del kullfallna träd. Vandringen blir halvtuff på grund av det och på grund av hur igenvuxen stigen är. Oringsjön är ett urskogsreservat och den känslan präglar vandringen. Det finns massor att upptäcka. Jag hoppas det syns i bilderna att den korta vandringen väckte en del upptäckarglädje i mig. Den som är uppmärksam kan hitta mycket och den 2,5 kilometer långa vandringen bjuder på många unika mikroklimat längs vägen. 

Planen är att fortsätta inventera de andra lederna runt Mobodarna så fler bilder kommer. 


Det är fritt att använda bilder för fria och frivilliga syften. Hänvisa endast till Foto: Jonathan Viksten. Företag med färre än 50 anställda får också gärna använda bilderna. Kontakta mig för mer högupplösta bilder. Stöd gärna mitt fotograferande genom att betala vad du tycker att bilderna är värda för dig, läs om hur du kan göra det på stödsidan.

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *